Špagety po boloňsku

Máš hlad a doma není nic připraveného k zakousnutí? To neva. Uvař si jednoduché jídlo, třeba boloňské špagety. Zabere ti to maximálně půl hodiny času. Tak šup do toho! Bon Appetit :-).

Co potřebuješ:

  • 40 g špaget

  • 80 g mletého masa

  • ½ mrkve

  • ½ cibule

  • 2 stroužky česneku

  • 4 lž. rajčatového protlaku

  • kousek cukety

  • kousek celeru

  • 1 ks rajče

  • bazalka, sůl, pepř

Jak na to?

Dej vařit do vroucí lehce osolené vody pod pokličku špagety. Mezitím si nakrájejcibuli, česnek, které dáš společně s mletým masem na rozpálenou pánvičku a restuješ několik minut. Nastrouhej na struhadle celer, mrkev, cuketua nakroj rajské na malé kousky. Vše přidej k směsi masa, podlij vodou a nechpod pokličkou dusit do měkkaosol, opepři, dle chuti přidej bazalku. Veškerá zelenina musí být měkká, tak aby vytvořila kašovitou směs. Na závěr přilej rajský protlak a celou směs ještě promíchej. Uvařené špagety slij. Nech vychladnout a skládej do připravené krabičky. Je možné dozdobit lístky bazalky apostrouhaným parmezánem, či eidamem.