HOUBOVÝ GULÁŠ

Není nic jednoduššího než tenhle recept na rychlej a fakt dobrej houbovej guláš. Důležitý je, připravovat ho z jedlejch hub! :-) Pokud si nevíš rady, jestli to, co jsi našel v lese, je jedlý, podívej se do online atlasu!

 

 

Co budeš potřebovat?

  • 500 g čerstvých hub (nebo 40 g sušených hub)
  • 2 lžíce oleje
  • 1 velká cibule
  • 3 lžíce hladké mouky
  • mletá sladká paprika
  • sůl
  • vývar na podlití

Jak na to?

Čerstvé houby očisti a nakrájej na větší kusy. Sušené houby nech přes noc namočené. Na oleji osmahni nasekanou cibulku a červenou papriku. Přidej houby, podlij vývarem (stačí trochu), přiklop poklicí, zmírni zdroj tepla a nech pořádně dusit. Když jsou houby téměř hotové, zahusti je moukou rozmíchanou v troše vývaru. Nechám ještě chvíli povařit. Podle chuti osol, popř. dochuť stroužkem česneku a majoránkou. Podávej s rýží natural a zeleninovým salátem.