Suroviny:

  • ¼ kg špaget
  • 1,5 l vody na vaření
  • 5 stroužků česneku
  • půl svazku kadeřavé petrželky
  • 1 feferonka
  • 2 lžíce extra Virginie olivového oleje
  • sůl
  • 3 lžíce parmazánu nebo strouhaného tvrdého sýra

Postup:

  • Do hrnce s vroucí vodou nasyp sůl a nalij několik kapek oleje a vhoď těstoviny.
  • Vař ideálně dle návodu tak, aby špagety byly al dente nebo-li na skus.
  • Česnek nožem rozdrť a nasekej, feferonku nasekej nadrobno a vše společně krátce orestuj ve velké pánvi na oleji.
  • Přidáme vařené špagety, prohodíme, osolíme a přidáme sekanou kudrnku.
  • Na úplný závěr přidáme hobliny parmazánu, které jsme připravili škrabkou na brambory.