Broskvový nákyp z rýže

Co budeš potřebovat? 

2 sáčky rýže
1 ks nízkotučného tvarohu
1 vajíčko
5 broskví
2-3 lž. cukru
kousek másla
mouka
sůl

Jak na to?

Do hrnce si dáme vařit vodu, kterou lehce osolíme. Když se voda začne vařit, vložíme do ní vodou propláchnuté sáčky rýže a necháme cca 15 min. vařit, než rýže změkne. Mezitím si v misce vyšleháme tvaroh s vajíčkem a cukrem. A také nezapomeneme umýt a na tenké plátky nakrájet broskve (pokud nemáte broskve, můžete použít např. meruňky, či nektarinky). Zapneme si troubu na 180 °C, aby se vyhřála, než tam nákyp vložíme. Rýži vysypeme do vyšlehaného tvarohu a vše zamícháme. Připravíme si zapékací mísu, či pekáč, který vymažeme kouskem másla a vysypeme moukou. Poté začneme vrstvit, nejprve dáme vrstvu rýže a na tu poklademe na plátky nakrájené broskve, na které opět dáme vrstvu rýže, dokud nám nedojdou suroviny. Celou misku vložíme opatrně do trouby a cca 20 minut necháme zapéct. Když je nákyp hotový může se podávat teplý, ale stejně tak si na něm pochutnáte za studena, třeba ještě s kouskem čerstvého ovoce.

Cena 1 porce: cca 50 Kč
Doba přípravy: 40 minut